Publicerad den Lämna en kommentar

Upcycling – använd gamla saker på nya sätt

Bild av: JulieN2212

Upcycling är ett begrepp som ställer vårt tänkande på prov och får oss att skapa istället för att bara konsumera. Det är ett begrepp som är på frammarsch. Jag tänker till exempel på Retuna som är en hel galleria som fokuserar kring återbruk och design. Du har också bloggar som där du kan finna mängder av idéer om hur du kan skapa nya saker genom att använda gammalt.

Ikea hack har ju funnits länge där man tar och förändrar möbler från ikea så att de passar just dina behov bättre. Det är litet begränsat eftersom det cirkulerar kring saker man kan köpa på ikea. Det finns inget som begränsar tankar och idéer. Det är också bättre att fokusera på redan konstruerade saker än att köpa nya från ikea. Det är klart har du en Ikea produkt som du ändrar är det ju bra.

Även formgivare , designers och företag har sett fördelarna med den här livsstilen. Det finns t o m digitala tidskrifter om upcycling. Du har säkert egna tankar och idéer om hur du kan använda saker som du tänkte slänga bort. Ta tid för att skapa istället för att åka till tippen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *